fbpx

Pertinente meerwaarde

Pertinente meerwaarde2019-03-08T15:46:43+00:00

De huidige plastic groenten- & fruitzakjes worden vandaag vooral gezien als een kost. Ze worden gratis weggegeven, hebben doorgaans een korte nuttige levensduur en kunnen nadien niet voor wat anders gebruikt worden. Daardoor wordt er weinig waarde aan gehecht. Ze worden bovendien stevig belaagd als hardnekkige bron van plastic verontreiniging, bv. in het GFT.

Maar het kan anders. Je kan met composteerbare bioplastic zakjes heel wat extra waarde geven aan je klant. Daardoor creëer je een positief imago voor je winkel. Je denkt immers mee met je klanten. Je deelt hun bekommernissen. Maar tegelijk bied je hen bijkomende functionaliteit, die ze zeker zullen weten te waarderen.

Neem nu bv. het feit dat onze composteerbare groenten- & fruitzakjes makkelijk kunnen hergebruikt worden als inzamelzak voor GFT en voedselresten in de keuken. Eenmaal vol kunnen ze zonder enig probleem mee in de GFT-bak of op de thuiscompostering. Ze zullen er snel met het organisch afval vergaan tot compost. Bovendien wordt er zo ook wat gedaan aan de vervuiling van het GFT. En geef je je klant de mogelijkheid om danig te besparen op zijn afvalfactuur. Dat uitgespaarde geld spendeert hij of zij vervolgens graag bij jou in de winkel.

Of neem nu het ‘ademende’ effect van CompostBag® zakjes. De folie vertoont een membraanwerking, waardoor vocht binnenin het zakje wordt weggeleid naar de buitenzijde van de folie. Dat heeft o.m. een merkbare verlenging van de bewaartermijn van verse groenten en fruit in de koelkast voor gevolg. Verse sla in een CompostBag® zakjes blijft dagen langer knapperig. Verse wortels kleuren merkbaar minder snel zwart dan in een traditionele plastic zak. Zo geef je je klant de mogelijkheid wat te doen aan voedselverspilling.

Blogs gerelateerd aan duurzaamheid en milieu

Title

Shopping basket

Go to Top