fbpx
DogsDoo™2019-03-19T14:31:18+00:00

DogsDoo™

De DogsDoo™ hondenpoepzakjes zijn bio-afbreekbaar en vervaardigd uit natuurlijk, hernieuwbaar materiaal.

Je wilt niet wéten hoeveel hondenpoep er dagelijks wordt ‘geproduceerd’. Het is belangrijk dat je als hondeneigenaar deze troep direct opruimt. Niet alleen omdat het geen zicht is, al die hoopjes, en het uitermate irritant is als je er in trapt. Maar ook en vooral omwille van de volksgezondheid. Veel honden dragen de hondenspoelworm (toxocara canis) in hun darmen, een parasiet die gevaarlijk kan zijn voor de mens, voornamelijk voor kleine kinderen en ouderlingen. Je wilt gewoon niet aan de basis liggen van ernstige ziekte!

Zorg daarom dat je steeds hondenpoepzakjes op zak hebt als je je hond uitlaat. En als je enigszins met duurzaamheid inzit, kies dan voor diegene die uit natuurlijk, hernieuwbaar materiaal wordt gemaakt, zoals de DogsDoo-zakjes. Die worden trouwens hier bij ons gemaakt en niet in China. Dat spaart ook heel wat CO2-uitstoot.

De DogsDoo-zakjes zijn gecertificeerd volledig composteerbaar in tegenstelling tot veel andere die “afbreekbaar” claimen. Die zijn immers “oxo-afbreekbaar”, waarbij zware metalen in gewone plastic worden gemengd om die tot poeder te doen uiteenvallen. Maar dat is geen bio-degradatie! Het poeder blijft trouwens gewoon plastic en vervuilt zo onze bodem. Om van de zware metalen nog te zwijgen.

Omwille van het gevaar voor het verspreiden van de hondenspoelworm wordt afgeraden om hondenpoep bij de thuiscompostering te gooien. Gooi om dezelfde reden ook geen hondenpoep in de natuur.

  • 100% composteerbaar en hernieuwbaar
  • Gemaakt uit plantaardige, hernieuwbare materialen (zoals zetmeel & plantaardige oliën)
  • Klein formaat, handig om mee op zak te nemen

Bestel nu je DogsDoo™ hondenpoepzakjes

DogsDoo™ gerelateerde blogs:

Shopping basket

Go to Top