Herent, België, 17 juli 2017 – Het Belgische The Compost Bag Company (TCBC) heeft zopas een controlebelang verworven in Biobag Ltd (Leyland – Verenigd Koninkrijk). Als producent van biologisch afbreekbare producten uit hernieuwbare en biogebaseerde grondstoffen wil TCBC samen met Biobag de toon gaan zetten in het reduceren van plastic afval in Europa. TCBC maakt immers 100% composteerbare zakken en folies die waardige vervangers zijn voor hun plastic evenknie.

Met deze acquisitie versterken wij onze positie in de belangrijkste Europese markt voor composteerbare producten.”, zegt Erik Vanderlinden, CEO van The Compost Bag Company. “Bovendien laat dit ons toe om Biobag Ltd beter te ondersteunen in het verder benutten van de vele mogelijkheden in bijvoorbeeld retail en industrie.” Dat wordt ook bevestigd door Christopher Marsden van Biobag Ltd: “Dankzij de instap van The Compost Bag Company consolideren we een jarenlange samenwerking en krijgen we de middelen om in de UK voluit te groeien.”

Grotere bewustwording creëren.
Om de groei verder te versterken wil TCBC de bewustwording rond ecologische afvalverwerking verhogen in Europa, en in het bijzonder in de UK. Het zet deze plannen kracht bij door verschillende acties en campagnes op te starten met retailers. Samen willen ze de consument overtuigen om te kiezen voor duurzame alternatieven voor traditioneel plastic: alternatieven die komen uit de natuur en na gebruik opnieuw teruggaan naar de natuur.

Vandaag realiseren The Compost Bag Company en Biobag Ltd een omzet van €16 miljoen, enkel en alleen in composteerbare producten van hernieuwbare oorsprong. Dankzij deze omvang en de uiterst innovatieve aanpak bezet het bedrijf een unieke en sterke positie in het Europese landschap.

De dagelijkse leiding van Biobag Ltd. blijft in handen van oprichters Christopher Marsden en Harold Naylor, die mee hun schouders zullen zetten onder de verdere groei van de onderneming.