Op 1 oktober nam The Compost Bag Company deel aan de Voka Open Bedrijvendag. De zondag was een groot succes voor ons, voor de bezoekers, en voor De Open Bakker, een sociaal project in Herent.

Ons verhaal werkt

De opkomst overtrof onze stoutste verwachtingen: meer dan 1.650 geïnteresseerden kwamen langs om een blik werpen in onze gebouwen, en met eigen ogen te zien hoe we onze ecologische missie in de praktijk omzetten. Het succes bewijst dat ons verhaal zeer veel mensen aanspreekt, en dat hernieuwbare materialen de toekomst zijn.

 

Een unieke kijk op ons productieproces

We namen de enthousiaste bezoekers op sleeptouw doorheen het volledige productieproces. In een eerste, theoretisch deel, deden we de productie van Mater-Bi uit de doeken, de grondstof voor onze zakken en folies. Onze partner Novamont herwerkt daarvoor de olie van kardoendistels tot ‘bolletjes’, waarmee wij dan verder aan de slag gaan.

That’s where the magic happens: de bezoekers konden stap voor stap meevolgen hoe wij de Mater-Bi bewerken, en uiteindelijk omvormen tot biodegradeerbare zakjes. Het laatste gedeelte van het parcours spitste zich toe op recyclage. We legden er haarfijn uit hoe we erin slagen zowat al ons productieafval te hergebruiken in een nieuwe productiecyclus.

 

Iedereen wint

We organiseerden ook een leuke wedstrijd, waaraan 727 bezoekers deelnamen. De winnaar geniet binnenkort van een reis naar Italië, inclusief een bezoek aan de site van Novamont.

Aan het einde van het parcours praatten onze bezoekers na met een verfrissend drankje. De opbrengst daarvan sluisden we integraal door naar De Open Bakker, een sociaal-economisch project in Herent dat ons na aan het hart ligt. Jongeren en volwassenen met een beperking worden er persoonlijk begeleid in een aangename werkomgeving en bereiden zich voor op een job in het reguliere arbeidscircuit. Meer info hierover bezorgen we je later.

 

Foto’s

Uiteraard legden we deze dag ook vast op de gevoelige plaat. Bekijk zeker eens de foto’s die we selecteerden!