fbpx

Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken2019-03-14T15:55:58+00:00

De overheid vraagt ons om steeds meer afvalfracties apart in te zamelen en voor ophaling en verwerking aan te bieden : papier & karton, glas, plastic flessen en potjes, blikjes … en organisch afval. Organisch afval is veruit de meest vieze fractie die we in huis hebben. Niet alleen is het soms een geklieder als etensresten met bv. sausen moeten worden ingezameld.

Maar organisch afval slaat ook snel aan het rotten en dat levert dan ook weer andere problemen op met onaangename geurtjes, schimmelvorming en aantrekking van insecten en ander ongedierte. Veel mensen vinden het niet evident om organisch afval op een hygiënische manier apart in te zamelen. Ze zien er tegenop en staken in sommige gevallen hun deelname aan deze aparte inzameling. Ze stoppen nog liever alles bij het restafval, ook al betekent dat een meerkost.

Maar dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn !

Door het gebruikte materiaal en de heel specifieke productiewijze, hebben vooral de kleinere zakjes, die The Compost Bag Company aanbiedt een bijzondere ‘ademende’ werking. De folie, waarmee de zakjes worden gemaakt, vertoont een membraaneffect : de folie laat onder bepaalde omstandigheden waterdamp (geen waterdruppels !) door.

Organisch afval bestaat in grote mate uit water en als je dat afval snijdt, breekt, kneust, plet…, dan komt dat water vrij, vnl. onder de vorm van waterdamp. Als dit gebeurt in een gesloten recipiënt, zoals een traditioneel plastic zakje of een gesloten keukenemmertje, dan gaat de waterdamp snel condenseren. Druppels water lopen naar beneden, tussen het organisch afval. Daar creëren ze de ideale omstandigheden om het rottingsproces te starten. Rottend afval geeft kwalijke geurtjes, schimmelvorming en aantrekking van insecten.

De membraanwerking van de CompostBag® zakjes laat waterdamp door van de met waterdamp verzadigde atmosfeer binnenin het zakje naar de relatief ‘drogere’ lucht buiten. Als het op die manier ‘ademende’ zakje wordt gebruikt in een maximaal geventileerd emmertje, zoals VentiMax®, dan kan de waterdamp aan de buitenkant van het zakje voortdurend verdwijnen in de omgevingslucht en zo krijg je een ‘pomp’, die vochtigheid constant uit het zakje wegleidt.

Op die manier zal het organisch afval binnenin lichtjes uitdrogen, net voldoende om te vermijden dat het rottingsproces zich in gang zet. Dat leidt dan weer op zijn beurt naar merkbaar minder onaangename geurtjes, merkbaar minder schimmelvorming en merkbaar minder aantrekking van insecten.

Zoals de CompostBag® zakjes, door het gebruikte materiaal en de unieke productiemethode, maximaal het ‘ademende’ effect vertonen, zo is de VentiMax® speciaal ontwikkeld om het zakje over een zo groot mogelijke oppervlakte in te contact te laten komen met de omgevingslucht. Meer dan 70% van de wand van de VentiMax® is ‘lucht’. De combinatie VentiMax® – CompostBag® heeft dan ook het meest merkbaar effect op de vermindering van geurtjes, van schimmels en van aantrekking van insecten.

Wil je een definitieve oplossing ? Schaf je een VentiMax® en CompostBag® zakjes aan. Je vindt ze op onze webshop en binnenkort ook in jouw supermarkt. Vraag hier aan waar je ze in jouw buurt kan kopen.

Ontdekt het gamma van VentiMax® en CompostBag®

Blogs gerelateerd aan Hygiëne in de keuken

Title

Shopping basket

Go to Top