Kerstmis is al achter de rug, maar ongetwijfeld liggen er nog feestdagen, verjaardagen en housewarmings in het verschiet. Wat geef je dan cadeau? Misschien is een VentiMax Welcome Pack een goed idee. Joost uit Afsnee deed het je voor.

Sorteren is een tweede natuur voor Joost en zijn vrouw: “In plaats van je groenafval samen met het restafval te laten verbranden, kan je het (laten) hergebruiken als compost: slechts een kleine moeite en goed voor het milieu”, steekt hij van wal. “Groenafval maakt bovendien een groot deel uit van ons totale afval. Door het te scheiden van het restafval, besparen we heel wat uit. Onze VentiMax is ons daarbij een grote hulp.”

Waarom gaf je een VentiMax cadeau?

Joost: “Onze drie kinderen zijn het huis uit en hebben elk hun eigen gezin. Toen ik bij mijn jongste dochter ging babysitten, merkte ik dat ze haar groenafval verzamelt in een open plastic bakje op het aanrecht. Al het vuil, inclusief beschimmelde sinaasappels, springt meteen in het oog: niet erg smakelijk. Ik heb dan meteen voor elk kind een VentiMax Welcome Pack besteld voor kerst. Ik wou niet enkel origineel uit de hoek komen, maar ook een ecologisch bewustzijn meegeven. Twee van mijn kinderen sorteerden hun groenafval namelijk niet. Of het aanslaat wacht ik nog af, maar de vieze bakjes behoren alvast tot het verleden.”

Hoe leerde je The Compost Bag Company eigenlijk kennen?

Joost: “Jaren geleden vroeg ik een groencontainer aan bij de gemeente. Ik kreeg er een klein containertje bij om op het aanrecht te zetten. Handig, maar niet erg proper. Het emmertje was namelijk vuil, stonk en trok vliegjes aan. Groenafval geeft heel wat vocht af, waardoor het snel beschimmelt. Toen ik naar een oplossing zocht, viel mijn oog op een advertentie van The Compost Bag Company. Sindsdien ben ik een fervent gebruiker.”

Waarin maakt de VentiMax voor jou het verschil?

Joost: “De VentiMax heeft drie grote voordelen. Ten eerste is het vochtprobleem opgelost. Het ventilerende containertje droogt het afval uit, waardoor het niet langer een vochtige brei vormt. Samen met het vocht verdwijnen ook de stank en de vliegjes. Bovendien ziet het emmertje er elegant en netjes uit. Niet onbelangrijk, want het neemt een centrale plek in je keuken in. Bij ons staat het bijvoorbeeld in een hoekje op het aanrecht, zo kunnen we er snel en makkelijk bij. Tot slot zijn de zakjes erg praktisch, stevig en composteerbaar. Na drie dagen is ons zakje vol en brengen we het naar de grote groencontainer.”

Wil je ook getuigen over je ervaringen met VentiMax? Geef ons een seintje via communicatie@compostbag.eu.

Zin om de voordelen van de VentiMax zelf te ontdekken? Bestellen doe je eenvoudig via onze webshop. Benieuwd wat onze andere klanten van onze oplossing vinden? Lees de resultaten van onze gebruikersenquête.