Extra omzet met groenten- en fruitzakjes??

Stel dat je dankzij composteerbare groenten- en fruitzakjes nieuwe producten met marge kunt verkopen? Je biedt je klanten meer comfort en hygiëne, je draagt bij aan het verminderen van plasticafval en bezorgt zo je winkel een duurzamer imago.

Plastic groenten- en fruitzakjes zijn dan wel een handige manier voor klanten om groenten en fruit in te verpakken, het zijn vandaag toch vooral kosten voor je winkel. Hun nuttige levensduur bedraagt hooguit 20-30 minuten. En eenmaal thuis worden ze meestal opengescheurd en belanden ze te vaak bij het GFT-afval: 14% van de plastic vervuiling bestaat uit deze zakjes!

Papier lijkt wel ecologischer, maar is dat niet. Het is bovendien niet erg praktisch: je kan er aan de kassa niet doorkijken, de logistiek is een stuk moeilijker, ze kunnen niet tegen vocht…

Herbruikbare katoenzakjes zijn evenmin praktisch of milieuvriendelijk: 25% van de wereldwijde pesticideproductie dient voor de katoenteelt.
Composteerbare zakjes zijn doorzichtig, bestand tegen vocht en hebben een positieve milieu-impact. Tja, zoveel winst en positieve reclame kan je niet laten liggen!

Hoe? Een totaalaanbod composteerbare groenten- en fruitzakjes voor winkels

Composteerbare Groenten- en Fruitzakjes

Alles begint bij onze composteerbare groenten- en fruitzakjes (G&F). Die zien eruit als traditionele PE zakjes en bieden nog meer gebruiksgemak: ze zijn net zo doorschijnend en vochtbestendig, maar bovendien composteerbaar en kunnen dus zo mee bij het GFT-afval. Omdat ze zijn vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen kunnen ze via de compostering terug naar de natuur. In de vorm van compost verbeteren ze zo de bodem en zorgen ze voor gezondere planten. Nieuwe zakjes maken we dan weer uit andere planten via bioraffinage. Van circulaire economie gesproken !

VentiMax

De VentiMax is een geventileerd keukenemmertje. Samen met de composteerbare zakjes vormt dat een zeer hygiënische manier om het groenten- en fruitafval in de keuken op te vangen: door je composteerbaar zakje te hergebruiken in de Ventimax droogt de inhoud lichtjes uit. Het voordeel? Aanzienlijk minder vieze geurtjes en schimmels. Ook het aantal fruitvliegjes daalt aanzienlijk.
Zakje bijna vol? Geen probleem: het composteerbare G&F zakje mag zomaar bij het GFT of op je composthoop thuis!

Ventimax Refill Roll

Heeft je klant meer G&F zakjes nodig? Met de VentiMax Refill Roll kan hij of zij even verder…

Promoot de circulaire oplossing

Dit composteerbaar G&F zakje is vervaardigd uit planten. Gebruik je het ook om G&F afval te verzamelen en naar de GFT of composthoop te brengen, zorg je voor nieuwe compost voor de natuur! Bestaat er een mooier circulair model? Vertel het aan je klanten!

Meer weten? Wij contacteren je zo snel mogelijk!