Met de VentiMax werk je op een hygiënische manier al je organisch keukenafval weg. Maar maakt ons product zijn doel waar? Om dat te weten te komen, stuurden we een enquête uit naar alle gekende gebruikers.

In totaal nam al 45% van onze klanten deel – waarvoor dank! – en hun antwoorden zijn duidelijk positief:

  • 93% blijft de VentiMax gebruiken
  • 83,7% is tevreden over het product
  • 74% zou het aanbevelen aan kennissen

Maar wat vinden ze zo handig aan ons bio-emmertje? We zetten de drie grootste troeven op een rij en gaan met de antwoorden aan de slag.

Met stip op één: netheid

Je zou misschien denken dat je geurtjes best bestrijdt met een hermetisch afgesloten afvalbak. Maar niets is minder waar. De geventileerde VentiMax-emmer zorgt samen met de ademende CompostBag zakjes voor merkbaar minder onaangename geurtjes. Vocht, dat vnl. onder de vorm van waterdamp uit het organisch afval komt, wordt doorheen de folie naar buiten geleid en verdampt in de omgevingslucht. Daardoor droogt het afval uit en wordt het rottingsproces tegengegaan. Hoe minder verrotting, hoe minder geurhinder, hoe minder schimmel en hoe minder vliegen er op af komen! Netheid is dan ook voor 59% van de deelnemers de voornaamste reden om een VentiMax te gebruiken.

Een ecologisch alternatief voor de restafvalbak

De tweede en derde troef van de VentiMax? Dat zijn algemene milieubekommernis (23%) en thuis composteren (18%). De VentiMax is namelijk de ideale manier om zonder veel moeite gft-afval gescheiden in te zamelen. Tijdens het koken verzamel je het groenafval en de etensresten in het emmertje. Wanneer het zakje vol is, knoop je het dicht en gooi je het in de gft-bak of in de compostbak in je tuin. Dankzij het zakjessysteem is de VentiMax ook geschikt voor op een appartement. Geen compostbak in je tuin is dus niet langer een excuus om niet te composteren.

En wat kost dat?

Je bespaart heel wat geld door je gft consequent te sorteren. Uit onze enquête bleek echter dat dit voor niemand een doorslaggevende reden vormde om de VentiMax te gebruiken. De gebruikers vermeldden wel dat hun afvalhoop verminderd is sinds de introductie van het product in hun keuken. Voor minder dan 15 euro euro koop je een jaar lang Compostzakjes en doe je langer met een restafvalzak. Als je wekelijks 1 restafvalzak minder vult, bespaar je op een jaar al snel 100 euro.

Ook jij kan van dit mooie emmertje een eyecatcher maken in je keuken. Bestellen doe je eenvoudig via onze webshop.  Je vindt er ook onze CompostBag-zakjes. Wist je trouwens dat er ook grote zakken bestaan om je GFT-bak proper te houden ?