Wie ons een beetje kent, weet dat wij beginnen te stralen van composteerbare zakken en gaan zweven van hernieuwbare grondstoffen. Maar The Compost Bag Company is zoveel meer dan dat. Daarom zetten we een aantal verrassende weetjes op een rij. Wist je bijvoorbeeld dat …

… kardoendistels de basis vormen voor de CompostBag-zakjes?

Door het inzetten van dit organisch materiaal kunnen we traditioneel plastic op basis van aardolie uitschakelen. Maar kardoendistels hebben nog heel wat andere ecologische én economische troeven. Wat vroeger als onkruid werd beschouwd, is nu de basis van een totaal nieuwe industrie, die samenwerkt mét de natuur in plaats van ertegenin te gaan.

… we in 2018 genomineerd waren voor een Smart Belgium Award en de Belgian Makers Award (afdeling Vlaams-Brabant) hebben gewonnen ?

Belfius bekroont met de Smart Belgium Awards initiatieven die oplossingen aanreiken voor de uitdagingen van lokale overheden, bedrijven, zorgcentra en scholen. Wat maakt deze initiatieven uniek? Ze willen stuk voor stuk een duurzame en slimme toekomst creëren.

In Vlaams-Brabant werden we als laureaat uitgeroepen, waardoor we ook naar de nationale editie doorstootten. Glutton Cleaning Machines werd uiteindelijk een verdiende winnaar in onze categorie.

… we keihard inzetten op een circulaire economie?

Bij productie hoort afval, dat is onvermijdelijk. Ook wij ontsnappen daar niet aan. Hoewel, het scheelt niet veel. Bij The CompostBag Company beperken we de afvalproductie tot 0,16% van het ingezette materiaal. Anders gezegd: 99,84% komt uiteindelijk in onze zakjes terecht. Zo houden we onze eigen impact op het milieu minimaal.

… een kringloopkracht tot ons team mogen rekenen?

Geen succesvolle organisatie zonder gepassioneerd team erachter. Bij The Compost Bag Company spannen 35 enthousiastelingen zich elke dag met veel goesting in om de plastic afvalberg te verkleinen. Een van hen is Karina Daniels. Naast een gemotiveerde accountmanager is ze ook kringloopkracht.

“Als vrijwilliger zet ik mij in om kringlooptechnieken binnen mijn gemeente te promoten. Dat gaat van thuis composteren, over afvalarm tuinieren tot het voedselverlies beperken. Samen met de milieudienst en de intercommunale organiseren we infoavonden, publiceren we artikels in infobladen en geven we tips over hoe je thuis zelf je steentje bij kan dragen voor het milieu.”

… wij onze klanten op reis naar Sardinië sturen?

Naar aanleiding van Open Bedrijvendag in oktober 2017 gaf The Compost Bag Company een reis naar Sardinië cadeau. Daniël en Frieda Lismont uit Herent kaapten die prijs weg. Zij vertoefden in mei enkele dagen op het mooie eiland en mochten bovendien de Matríca bio-raffinaderij bezoeken, waar men de grondstoffen voor composteerbare plastics wint uit kardoenzaadolie.

Wil je meer nieuws en leuke informatie? Hou dan zeker onze blog in de gaten of schrijf je in op onze nieuwsbrief.